MediaWatch

Ny fellow skal undersøge distribueret indhold

Tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4 får Fyens Stiftstidendes årlige fellowship. Han skal bruge tiden på at undersøge og analysere distribueret indhold.

Jan Birkemose

Jan Birkemose, journalist, iværksætter og tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4, får tildelt Fyens Stiftstidendes årlige fellowship og skal være tilknyttet Center for Journalistik på SDU. Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Den nye fellow skal undersøge og analysere, hvad det betyder, når store spillere på markedet som Google, Facebook og Apple laver egne udgivelsesplatforme, og medierne til gengæld afgiver magten over deres eget indhold.

"Distribueret indhold er blevet sammenlignet med en stor hund, der løber imod dig, og du aner ikke, om den vil lege eller bide. Måske kan medierne tjene gode penge, hvis de placerer deres journalistik direkte på de sociale medier - måske kan de miste alt. Ingen kender svarene, og lige nu famler medier overalt på kloden efter erfaringer og gode strategier," udtaler Jan Birkemose i pressemeddelelsen.

Fellowshippet har en værdi på 500.000 kr. og skal bruges til bl.a. transportudgifter og til at købe Jan Birkemose fri fra sit nuværende job. Fellowshippet varer et halvt år.

"Jeg håber, at mit projekt bliver en ressource af inspiration og viden, der kan være med til at kvalificere de svære valg, som de danske medier skal træffe i den kommende tid," siger Jan Birkemose i meddelelsen.

Blandt tidligere modtager af Fyens Stiftstidendes fellowship er Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen og Nikolai Thyssen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs