MediaWatch

Ny fellow skal undersøge distribueret indhold

Tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4 får Fyens Stiftstidendes årlige fellowship. Han skal bruge tiden på at undersøge og analysere distribueret indhold.

Jan Birkemose

Jan Birkemose, journalist, iværksætter og tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4, får tildelt Fyens Stiftstidendes årlige fellowship og skal være tilknyttet Center for Journalistik på SDU. Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Den nye fellow skal undersøge og analysere, hvad det betyder, når store spillere på markedet som Google, Facebook og Apple laver egne udgivelsesplatforme, og medierne til gengæld afgiver magten over deres eget indhold.

"Distribueret indhold er blevet sammenlignet med en stor hund, der løber imod dig, og du aner ikke, om den vil lege eller bide. Måske kan medierne tjene gode penge, hvis de placerer deres journalistik direkte på de sociale medier - måske kan de miste alt. Ingen kender svarene, og lige nu famler medier overalt på kloden efter erfaringer og gode strategier," udtaler Jan Birkemose i pressemeddelelsen.

Fellowshippet har en værdi på 500.000 kr. og skal bruges til bl.a. transportudgifter og til at købe Jan Birkemose fri fra sit nuværende job. Fellowshippet varer et halvt år.

"Jeg håber, at mit projekt bliver en ressource af inspiration og viden, der kan være med til at kvalificere de svære valg, som de danske medier skal træffe i den kommende tid," siger Jan Birkemose i meddelelsen.

Blandt tidligere modtager af Fyens Stiftstidendes fellowship er Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen og Nikolai Thyssen.

Forsiden lige nu

DR strammer praksis for godkendelse af bijobberi

I en orienteringsmail, som Jyllands-Posten har set, skriver DR's ledelse, at praksis for godkendelse af bijobberi strammes op. Men de interne regler på området er ikke ændret, siger nyhedsdirektør Sandy French til avisen.

Program om kriseramt fodboldklub vinder journalist-pris

Holdet bag et program, som følger fodboldklubben Randers F.C. på tæt hold, vinder prisen "Årets Sportsjournalist." En pris, hvor også en tv-dokumentar om ludomani i fodboldverdenen og en artikelserie om hjernerystelser i dansk idræt var nomineret.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere