Ny fellow skal undersøge distribueret indhold

Tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4 får Fyens Stiftstidendes årlige fellowship. Han skal bruge tiden på at undersøge og analysere distribueret indhold.
Jan Birkemose
Jan Birkemose

Jan Birkemose, journalist, iværksætter og tidligere chefredaktør på Ugebrevet A4, får tildelt Fyens Stiftstidendes årlige fellowship og skal være tilknyttet Center for Journalistik på SDU. Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Den nye fellow skal undersøge og analysere, hvad det betyder, når store spillere på markedet som Google, Facebook og Apple laver egne udgivelsesplatforme, og medierne til gengæld afgiver magten over deres eget indhold.

"Distribueret indhold er blevet sammenlignet med en stor hund, der løber imod dig, og du aner ikke, om den vil lege eller bide. Måske kan medierne tjene gode penge, hvis de placerer deres journalistik direkte på de sociale medier - måske kan de miste alt. Ingen kender svarene, og lige nu famler medier overalt på kloden efter erfaringer og gode strategier," udtaler Jan Birkemose i pressemeddelelsen.

Fellowshippet har en værdi på 500.000 kr. og skal bruges til bl.a. transportudgifter og til at købe Jan Birkemose fri fra sit nuværende job. Fellowshippet varer et halvt år.

"Jeg håber, at mit projekt bliver en ressource af inspiration og viden, der kan være med til at kvalificere de svære valg, som de danske medier skal træffe i den kommende tid," siger Jan Birkemose i meddelelsen.

Blandt tidligere modtager af Fyens Stiftstidendes fellowship er Jens Oluf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen og Nikolai Thyssen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også