Bøller i Rusland overfaldt nordiske journalister

Fire journalister blev under en reportagetur overfaldet af 30 bevæbnede mænd i den russiske republik Ingusjetien.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
RITZAU

En norsk, en svensk og to russiske journalister er onsdag blevet udsat for et særdeles voldsomt og væbnet overfald under en rejse i den autonome russiske republik Ingusjetien.

Flere fra rejseselskabet skal være endt på sygehuset, og en af journalisterne har fået slået tænder ud. 

Journalisterne blev ifølge Sveriges Radio stoppet i deres minibus af omkring 30 maskerede og bevæbnede mænd, som overfaldt og røvede dem. Bilen blev sat i brand efter overfaldet.

Den norske journalist Øystein Windstad fra tidsskriftet Ny Tid har været i kontakt med sin redaktør, som fortæller om den chokerende episode. 

"Jeg har netop talt med ham. Han er blevet ordentligt mørbanket. Han er på sygehuset med udslåede tænder, et ben i gips, stiksår i knæ og ansigt og blå mærker over alt," siger redaktør Truls Lie til det norske nyhedsbureau NTB, der fortæller, at journalisterne blev angrebet med køller.

Planen var, at Øystein Windstad skulle følge op på en sag om to tjetjenere, som blev sendt ud af Norge til Rusland. Derfra blev de sendt tilbage til Tjetjenien, hvor de angiveligt blev torteret og dræbt.

Den svenske korrespondent Maria Persson Löfgrens chef har onsdag aften talt med sin journalist, som fortæller, at rejseselskabet var på vej mod Tjetjenien, da de blev tvunget til at stoppe. 

"De skreg, at vi var terrorister, ikke journalister," siger Maria Persson Löfgren ifølge programchefen på Ekot på Sveriges Radio.

Den svenske Moskva-korrespondent har ofte rejst i Tjetjenien, Ingusjetien og Dagestan. På den aktuelle tur rejste journalisterne sammen med menneskerettighedsaktivister. Alle journalisterne skal være bragt i sikkerhed.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også