MediaWatch

Rupert Murdoch sætter sig selv ned i løn

Mediemogulen skærer kraftigt i sin gage som bestyrelsesformand efter dårligt resultat for News Corp. Koncerndirektør følger trop.

Rupert Murdoch har skåret sin gage som bestyrelsesformand for News Corp med 40 pct., viser tal for regnskabsåret, der sluttede 30. juni. Det skriver The Guardian.

Den australske mediemoguls samlede godtgørelse er faldet fra 8,7 millioner dollar året før til 5,1 mio.

Koncerndirektør for News Corp, Robert Thomson, går ligeledes glip af aktieoptioner. Han er gået 18 pct. ned til 10,3 mio. dollar.

Lønnedgangene kommer efter et år, hvor New Corp. kom ud med et underskud på 149 mio. dollar efter et overskud på 237 millioner et år forinden.

Omsætningen steg ellers med 1 pct. til 8,63 mia. dollar, men omsætningen i News Corp's nyheds- og informationsdivision trækker i den forkerte retning, senest med et fald i regnskabsårets fjerde kvartal på 10 pct. Divisionen inkluderer bl.a. aviserne the Sun, Times og Wall Street Journal.

Ingen af de to topchefers grundløn bliver berørt. Her modtager Rupert Murdoch 1 mio. dollar , mens Robert Thomson modtager 2 mio. dollar.

Her ser James Murdoch store muligheder

Hård kritik af comeback til kontroversiel chefredaktør

Murdochs saudiske forbindelse sælger News Corp-aktier

 

Mere fra MediaWatch

Pluto TV udfordrer streamingmarkedet med gratis indhold

Efter et milliardopkøb i 2019 er det gået stærkt for Pluto TV, der for ni år siden blev skabt i et ”snusket varehus” i Los Angeles. Nu har den gratis streamingtjeneste gjort indtog i Norden. Partnerskab med Viaplay giver store forventninger allerede på kort sigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs