JFM indgår aftaler som afværger 20 afskedigelser

Ledelsens udspil om aftalerne var oprindeligt, at de skulle være uopsigelige, men det endelige resultat er blevet, at de gælder for en ti-årig periode. 
Foto: Jysk Fynske Medier/pr
Foto: Jysk Fynske Medier/pr

Ledelsen og medarbejderne i JFM har onsdag forhandlet sig frem til to aftaler, som betyder, at de 20 afskedigelser, der tidligere er blevet varslet ville ske, hvis ikke medarbejderne accepterede aftalerne, nu er blevet annulleret, oplyser tillidsrepræsentant Per Schultz-Knudsen og ansv. chefredaktør Peter Orry Journalisten. 

”Så slipper vi for at afskedige 20 medarbejdere,” siger Peter Orry til Journalisten.

Den ene aftaler drejer sig om flerfunktionalitet, som indebærer, at journalister eksempelvis også skal fotografere, hvilket i den nu indgåede aftale gælder alle medarbejdere, skriver fagbladet.

Den anden er aftalen om videreudnyttelse, som betyder, at fremtidige indtægter fra JFMs redaktionelle indhold kan sælges videre til f.eks. store udenlandske techselskaber uden yderligere betaling til journalisterne, udover de 500 kr. om måneden der gælder i den nuværende videreudnyttelsesaftale.

JFMs ledelse havde oprindeligt spillet ud med, at de to krav skulle være uopsigelige, men de er i stedet blevet indgået for en 10-årig periode, hvilket alle parter ifølge fagbladet er tilfredse med. 

MediaWatch arbejder på at få en kommentar fra ansv. chefredaktør Peter Orry og adm. direktør Jesper Rosener.

I januar afsluttede mediekoncernen en afskedigelsesrunde, der betød, at 39 medarbejdere blev afskediget på tværs af koncernen, fem medarbejdere fik en aftale om frivillig fratrædelse, og 13 blev varslet om flytning af arbejdssted eller til andre opgaver. Det var nødvendiggjort af, at JFM’s omkostninger er steget med omkring 133 mio. kr. grundet bl.a. stigende papir- og energipriser. Spareplanen skal nedbringe udgiftsstigningerne med mellem 90 og 100 mio. kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også