MediaWatch

Nordjyske Medier fik tocifret millionunderskud i 2018

Stor nedskrivning er med til at sende Nordjyske Mediers årsresultat tilbage i rødt territorium. Omsætningen gik også tilbage i 2018 bl.a. efter et "voldsomt" pres på annonceomsætningen.

PR/Nordjyske Medier
Foto: PR/Nordjyske Medier

Nordjyske Medier må efter et overskud i 2017 konstatere, at bundlinjen i 2018 dykkede ned under nulpunktet. Det skriver Nordjyske.

Resultatet for året blev et underskud på 30,1 mio. kr. mod et overskud på 9 mio. kr. i 2017. Med til at presse resultatet har været en nedskrivning på 30 mio. kr. på goodwill på trykte medier.

Også omsætningen var under pres. Den landede på 822 mio. kr. – et fald på 5 pct. i forhold til året før. Det skyldes bl.a., at Nordjyske Mediers annonceomsætning er "voldsomt under pres", lyder det fra selskabets adm. direktør, Morten Vinther Jensen. Medieselskabet melder samtidig om fremgang for det digitale abonnement Nordjyske Plus på 200 pct.

"Vi har ikke ryggen mod muren, og vi har mulighed for at investere i fremtiden og løbende ændre vores struktur for at sikre langsigtet bæredygtighed i vores mediepalette til gavn for vores kunder og annoncører," siger Morten Vinther Jensen til Nordjyske.

For 2019 forventer selskabet et driftsresultat før afskrivninger på 25-30 mio. kr. Sidste år var dét resultat 55,6 mio. kr.

Det er anden gang gang på tre år, at Nordjyske Medier må skrive et tocifret millionunderskud på regnskabets nederste linje. I 2016 fik selskabet et underskud på 42,6 mio. kr., bl.a. fordi en række aktiviteter blev afviklet, der blev nedskrevet på goodwill, og annonceomsætningen – ligesom i 2018 – var under pres.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere