MediaWatch

Universitet skruer på knapperne i journalistuddannelsen

Mindre fokus på nyheder og mere vægt på fængende formidling står på dagsorden for Syddansk Universitets journalistuddannelse.

Peter Bro. | Foto: Agnete Finnemann Scheel

De studerende, der begyndte på journalistuddannelsen ved Syddansk Universitet i efteråret, kommer ligesom fremtidige årgange på uddannelsen til at gennemgå et andet forløb end tidligere studerende. Det skriver Journalisten.

Syddansk Universitet har besluttet at ændre uddannelsens opbygning. Tidligere blev de studerende på de fire første semestre præsenteret for forskellige platforme at udkomme på – skrift, radio, tv og digitalt – med primært nyheder som formidlingsform. Men det er nu ændret, og i stedet er indholdet centreret om reportager og mere dybdegående journalistik inden for de forskellige platforme.

"Medier har brug for nogen, der også kan noget andet end nyheder. Nyheder kan efterhånden produceres af både borgere, beslutningstagere og forskellige myndigheder. Vi skal vise, at vi kan noget særligt med journalistikken, og vi kan formidle på nogle måder, der er mere fængende og bedre til at få fat i læsere, lyttere og seere," siger Peter Bro, leder af Center for Journalistik på Syddansk Universitet, til Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs