MediaWatch

Afgående DMJX-rektor anbefaler afløser at se på nye uddannelser

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles rektor, hvis kontrakt står over for at udløbe, råder sin efterfølger til at se imod flere og nye uddannelser.

Jens Otto Kjær Hansen, rektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. | Foto: Anders Hviid/PR/DMJX

Jens Otto Kjær Hansen, der har været rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) siden 2011, stopper på posten i 2019. Og han opfordrer sin afløser til at arbejde for at øge udbuddet af uddannelser, siger han til Journalisten.

"Mit råd vil nok være, at man nu ser på, hvordan man udvikler hele uddannelsesudbuddet yderligere. Det kan være nye uddannelser, nye linjer eller nye grene inden for de eksisterende uddannelser. Efter fusionen (mellem Danmarks Journalisthøjskole og Den Grafiske Højskole i 2008, red.) er grundlaget nu på plads for at ekspandere mere," siger Jens Otto Kjær Hansen til Journalisten.

Rektorens kontrakt med Danmarks DMJX udløber næste år, og uddannelsesinstitutionen har derfor sat gang i rekrutteringen af Jens Otto Kjær Hansens afløser.

"Vi søger en dynamisk rektor, der er visionær og ambitiøs på professionernes og organisationens vegne, og som kan videreføre DMJX som en markant og vigtig aktør i det danske uddannelses- og medielandskab," fremgår det af jobopslaget.

Journalisthøjskolen skal have ny rektor 

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs