MediaWatch

Ritzau udvider med tjeneste: Kilder kan kommentere historier

Nyhedsbureauet udvider med ny tjeneste, som giver virksomheder, organisationer og institutioner mulighed for at bidrage med citater eller informationer til nyhedshistorier.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Ritzaus Bureau lancerer en ny tjeneste, som efter planen skal hjælpe redaktioner og journalister med flere og nye kilder til nyhedsproduktionen. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Tjenesten får navnet Kildetjeneste og fungerer ved, at virksomheder, organisationer og institutioner kan bidrage med enten citater eller kontaktinformationer på talspersoner til en konkret nyhedshistorie. Kravene for at bidrage til historierne er, at kilden er relevant for historien, at bidraget kan karakteriseres som "et kvalificeret bidrag" til nyhedsstrømmen og at bidraget er kort.

Ritzau redigerer ikke i bidragene, som fysisk vil placere sig under selve nyheder, og vil samtidig gøre opmærksom på, at det er materiale fra tredjepart, oplyser selskabet.

"Ritzau lever for at hjælpe de danske medier og professionelle kilder. Den nye tjeneste bringer de to grupper endnu tættere. Kilder kan let komme i kontakt med medierne, og medierne får et større udbud af tilgængelige og kompetente kilder til de enkelte nyheder," udtaler Lars Vesterløkke, adm. direktør i Ritzaus Bureau, i meddelelsen.

Nyhedsbureauet har endnu ikke offentliggjort sit årsregnskab for 2017. Det har derimod de to datterselskaber  med efternavnene Finans og Fokus, som begge to kom ud af 2017 med et overskud, der var større end året forinden.

Det største overskud præsenteres af erhvervsdækningen i Ritzau Finans. Nyhedstjenesten fik i 2017 et resultat på 2,6 mio. kr. – en fremgang på omkring 180.000 kr. i forhold til 2016. Hos Ritzau Fokus landede overskuddet lige under 400.000 kr. – en fremgang på 240.000 kr. i forhold til 2016.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs