MediaWatch

Nu er Bubber blevet voksen - næsten

Den barnligt glade tv-vært 'Bubber' er en af tv-monopolbruddets pionerer og har 25 års bred tv-erfaring. I dag runder han 50 år.

Tv-manden Niels Christian Meyer alias 'Bubber' fylder 50 år i dag.

Fænomenet Bubber er en af tv-monopolbruddets pionerer. Navnet stammer fra hans første program på Kanal 2, ”Bubbers Badekar”, som var et børneprogram.

I  årene omkring 1990 fulgte Bubber mange Kanal 2-folk til TV 2, og badekaret fulgte med til den store kanal. Her mødte hele Danmark den glade barnlige Bubber-figur - en ung mand der var nysgerrig og begejstret som et barn.

Det første tv-monopolbrud fylder 30 år 

I 2001 afslørede Bubber dog andre sider af sine interesser. Han lavede flere dokumentarfilm, hvor ”Bubber i Bangladesh” var den første. Siden fortsatte Bubber sin udforskning af verden men ofte med en barnlig tilgang.

Bubber har desuden udstillet det moderne menneske i vildmarken sammen med B.S. Christiansen, ligesom han også har udforsket dyresex og swingerklubber.

Bag skærmen har Bubber været executive producer på en lang række af de programmer, der har tegnet dansk morgen-tv gennem årene. Det gælder både børneprogrammer og TV 2’s Go’ Morgen Danmark.

Omkring sin 50 årsdag er han næsten tilbage, hvor han begyndte. I 2013 lagde TV 2 Bubber-figuren på hylden i 2013, hvilket var et wake up call efter 23 år på TV 2, afslørede Bubber forleden.

Men det åbnede en invitation fra DR. I august kaprede DR Ultra den ledige vært, og Bubber skal igen være børne tv-vært.

Efter sparket fra TV 2: "Tænkte bare: What!" 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs