MediaWatch

Udviklingschef forlader Kristeligt Dagblad – og afløser DR-direktør som museumschef

Morten Thomsen Højsgaard bliver ny direktør for sjællandsk museumskoncern og efterfølger Henrik Bo Nielsen, der sidste år takkede ja til en direktørstilling hos DR.

Morten Thomsen Højsgaard tiltræder hos ROMU senest 1. juli. | Foto: Trine Sejthen, Museumskoncernen ROMU

Morten Thomsen Højsgaard, udviklingschef hos Kristeligt Dagblad, forlader mediet og tiltræder senest 1. juli som direktør for museumskoncernen ROMU. Det oplyser hans kommende arbejdsgiver i en pressemeddelelse.

Hos ROMU afløser Morten Thomsen Højsgaard den nu tidligere direktør Henrik Bo Nielsen, der 1. april tiltrådte som ny direktør for kultur-, børne- og ungeområdet hos DR. Morten Thomsen Højsgaard har tidligere været bl.a. redaktionschef hos DR Kultur, studievært på DR2 og generalsekretær hos Det Danske Bibelselskab.

"I 15 år har mit arbejdsliv handlet om at åbne og udbrede kulturarv på nye og overraskende måder. Nu glæder jeg mig helt ufatteligt meget til sammen med de dygtige medarbejdere, engagerede frivillige og stærke samarbejdspartnere at give brugerne af museerne i Frederikssund, Roskilde og Lejre store og stolte oplevelser af den historie, som vi er fælles om og rundet af," siger Morten Thomsen Højsgaard i meddelelsen om sit kommende job.

Morten Thomsen Højsgaard har været på Kristeligt Dagblad i godt to år og har bl.a. været med til at søsætte det første nichemedie kirke.dk.

ROMU favner bl.a. Roskilde Museum, Lejre Museum, Fredrikssund Museum og Håndværksmuseet.

Tidligere Information-direktør bliver direktør i DR 

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs