Kulturminister får plads i to magtfulde udvalg i regeringen

Jakob Engel-Schmidt, der er ny kulturminister, bliver medlem af både Koordinationsudvalget og Økonomiudvalget.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
ritzau

Posterne i regeringens mest magtfulde udvalg er blevet besat. Det sker som følge af dannelsen af den nye trepartiregering, som består af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne.

Statsminister Mette Frederiksen (S), forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) bliver alle som partiledere medlem af Koordinationsudvalget.

Statsministeren sidder for bordenden i udvalget, som mødes en gang om ugen og koordinerer større udspil og lovforslag.

Andre medlemmer er finansminister Nicolai Wammen (S), økonomiminister Troels Lund Poulsen (V), indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V), justitsminister Peter Hummelgaard (S) samt kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

Dermed er der ikke fundet plads til erhvervsminister Morten Bødskov (S), som ellers havde en central plads ved Mette Frederiksens side i forhandlingerne om at danne regeringen.

Han er dog medlem af Økonomiudvalget. En anden overraskelse er, at kulturministeren får plads i begge udvalg, hvilket må være første gang.

Wammen er formand for Økonomiudvalget, som mødes en gang om ugen og behandler økonomiske sager. Det kan være forslag til finanslov og økonomiske relationer til kommuner og regioner.

Andre medlemmer er Troels Lund Poulsen, Sophie Løhde, Morten Bødskov, børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), ældreminister Mette Kierkgaard og minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen.

Den nye trekløverregering vil desuden oprette en ”regeringsledelse”, der får ansvaret for at lede regeringen og sikre, at regeringsgrundlaget bliver gennemført.

”Det er selvfølgelig i respekt for, at det er tre partier, der nu indgår i en regering og ikke ét parti, som vi har været vant til i nogle år.”

”Vi etablerer en regeringsledelse, som er ledelsen af regeringen i både dens daglige virke og ikke mindst i forhold til planlægning og for at sikre, at vi kommer i mål med regeringsgrundlaget,” sagde Mette Frederiksen onsdag.

Det ventes at blive et udvalg for helt særlige sager og vil bestå af partilederne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også