Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.
Foto: Danske Medier
Foto: Danske Medier

Der er meget store problemer med pressefriheden i visse østeuropæiske lande, men de skal løses i dialog med de pågældende lande, da mediepolitik i et vidt omfang ikke bør være underlagt EU-regler. Sådan lyder budskabet fra Mads Brandstrup, direktør i Danske Medier, i et debatindlæg i Altinget.

Indlægget er et svar til Per Haugaard, chef for EU-kommissionen i Danmark, der i sidste uge i samme medie talte for en fælles europæisk lovgivning til at styrke også den danske pressefrihed med henvisning til Media Freedom Act - et lovforslag, der er på vej gennem EU-systemet.

Men der bør tages hensyn til kulturelle og geografiske forskelle i, hvordan medier reguleres, og hvis medlemsstater afgiver kompetence til regulering af medier, risikerer det at forringe mulighederne for at drive frie, publicistiske medier i EU, lyder det fra direktøren.

“Derfor er det en enig dansk mediebranche, der siger venligt, men bestemt nej tak til EU-Kommissionens forslag til at fjerne mediepolitikken fra medlemslandene og gøre det til et overstatsligt EU-anliggende gennem den såkaldte Media Freedom Act,” skriver Mads Brandstrup.

De to store digitale lovpakker Digital Services Act (DSA) og Digital Markeds Act (DMA), som bl.a. indeholder regulering omkring techplatforme, beskriver Mads Brandstrup i indlægget dog som “lovmæssige milepæle, som vi længe har ønsket os.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også