MediaWatch

Danske Medier opfordrer til fredning af danske medier i lov om kulturbidrag

Brancheorganisationen for landets private medier støtter op om hensigten med regeringens forslag om betaling fra streamingtjenester, men har en række forbehold i sit høringssvar.

Foto: Danske Medier

Man bør så vidt muligt undgå, at danske medier bliver ramt af loven, som skal få streamingtjenester til at betale et såkaldt kulturbidrag på seks pct. af deres danske omsætning til staten. Sådan kan brancheorganisationen Danske Mediers høringssvar til regeringens lovudkast koges ned.

”Danske Medier finder det fornuftigt at pålægge udenlandske aktører, der lukrerer på det danske marked, en pligt til at bidrage til dansksproget indhold, men finder det samtidig uklogt og urimeligt, at danske tjenester, der i udpræget grad i forvejen bidrager til denne produktion, underlægges samme afgifter,” skriver adm. direktør Mads Brandstrup i høringssvaret.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Dansk Erhverv: Vinterhjælpen er ikke nok for nogle virksomheder

De danske virksomheder er presset hårdt af den høje energipriser, og derfor er den politiske vinter-hjælpe-pakke en vigtig håndsrækning, når der nu ikke findes et politisk quick fix på problemet, lyder det fra brancheorganisationen, der også må konstatere, at det ikke vil være nok til at redde alle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs