Journalist beskyldes for at lave "fake news"-medie

Nyt netmedie vil være et "modspil til den etablerede presse". Ifølge medieanalytiker er mediet dog Danmarks første med "fake news", men det afviser stifter.
Jeppe Juhl var idémand, redaktør og producent på Robinson Ekspeditionen i flere år. I dag står han bag flere netmedier. | Foto: Nicolai Svane/Polfoto/Arkiv
Jeppe Juhl var idémand, redaktør og producent på Robinson Ekspeditionen i flere år. I dag står han bag flere netmedier. | Foto: Nicolai Svane/Polfoto/Arkiv

Den danske journalist Jeppe Juhl, som driver mediet Newspeek Networks, står bag det nye netmedie 24nyt.dk. Det skriver Politiken.

24nyt.dk leverer med egne ord "de nyheder, som mainstream-medierne enten bort- eller nedprioriterer" og er skabt af Jeppe Juhl, som blandt andet har en fortid som journalist på Ekstra Bladet. Han vandt Cavling-prisen i 1989. Han var desuden med til at bringe tv-formatet "Robinson Ekspeditionen" til Danmark.

"Jeg vil skabe et modspil til den etablerede presse. I kan ikke selv se det, men I sidder i et kulturradikalt ekkokammer. Vores vinkling er bare den modsatte af den etablerede presses. Vi prioriterer på vores måde," siger Jeppe Juhl, der stiller op til Folketinget for Nye Borgerlige, til Politiken.

Medieanalytiker Jan Birkemose mener, at 24nyt.dk er Danmarks første medie med "fake news". Ifølge Jan Birkemose forsøger 24nyt forsøger at få sin journalistik til at se seriøs ud ved at linke til seriøse medier, men mediet skriver det modsatte af det, der står på de links, som det linker til.

Jeppe Juhl afviser kritikken, som han kalder "uvederhæftig og komisk".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også