MediaWatch

Wikileaks afslører 300.000 mails fra tyrkisk statsmagt

Whistleblowernetværket har tirsdag aften fremlagt massivt materiale med tilknytning til Erdogans parti, AKP.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan. | Foto: Murat Cetinmuhurdar/AP/Polfoto

Wikileaks har tirsdag aften offentliggjort 294.548 mails med tilknytning til den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogans, politiske parti, AKP. 

Det skriver whistleblowerorganisationen på Twitter tirsdag aften. 

Afsløringerne af de hemmelige dokumenter kommer i forlængelse af et mislykket kupforsøg i weekenden.

Omstændighederne omkring kuppet er stadig meget uklare, hvilket gør afsløringerne af AKP's mailkorrespondancer interessante.

Da der er tale om et så omfattende datamateriale, er der stadig intet overblik over, hvad materialet indeholder. 

"Vi har tilegnet os materialet en uge inden det mislykkede kupforsøg. WikiLeaks har fremskudt offentliggørelsen på grund af regeringens udrensninger efter kuppet," står der ifølge mediet Wired i en kommentar til offentliggørelsen. 

"Vi har verificeret materialet og kilden, som hverken er forbundet til elementer, der står bag kupforsøget, eller til rivaliserende partier eller stater," står der i beskeden. 

Mandag lød det, at man ville udsende 100.000 dokumenter. Det tal er nu ændret drastisk, og ifølge WikiLeaks vil der blive fremlagt mere materiale.

"Vores forestående offentliggørelse af 100.000 dokumenter om Tyrkiets politiske magt? Det var bare for sjov. Den første sending er på 300.000 e-mails, 500.000 dokumenter," skrev Wikileaks tidligere på tirsdagen.

Wikileaks henviser til et link, hvor alle med et login kan tilgå de mange mails, der i øvrigt har flere hundredtusinder vedhæftede dokumenter tilknyttet. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs