MediaWatch

WikiLeaks offentliggør CIA-chefs emails

Personlige oplysninger om John Brennan udstilles, og det samme gør hans anbefalinger til USA's præsident.

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/Polfoto

WikiLeaks har onsdag aften offentliggjort en række hemmelige e-mails, som netværket hævder kommer fra en privat e-mailkonto tilhørende CIA's chef, John Brennan.

Dokumenterne afslører, at John Brennan brugte sin private e-mail til kommunikation med hemmelige efterretninger.

Et af dokumenterne, som bærer titlen "tortur", stammer fra den tidligere senator og republikaner Christopher S. Bond. Han skriver til en efterretningskomité, at de kontroversielle afhøringsteknikker af "værdifulde" fanger har været en af de vigtigste kilder til USA's sikkerhed.

WikiLeaks kaster også lys over et lovforslag på Brennans e-mailkonto, hvoraf det fremgår, at man blandt andet vil forbyde kontroversielle afhøringsmetoder som afklædning, seksuel omgang, hætter, tæv, elektrisk chok og waterboarding.

Netværket har også fremlagt en e-mail med anbefalinger til USA's præsident "fra januar 2009" om, hvordan denne bør håndtere forholdet til Iran.Dokumenterne omfatter en personlig indberetning om Brennan selv i forbindelse med, at han fik stillingen som chef for CIA.

Brennan var rådgiver for Barack Obama, før han blev chef for efterretningstjenesten. Det hævdes, at en 13-årig hacker står bag fremskaffelsen af de afslørende oplysninger fra John Brennans private e-mail.

Demokraternes mest fremtrædende præsidentkandidat, Hillary Clinton, har været i alvorlige problemer for som tidligere udenrigsminister at have anvendt sin private e-mail til embedskommunikation. Det har, hævdes det, bragt amerikanske statsborgere i fare, at hun har brugt en usikker e-mailkonto til disse oplysninger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs