Snap ser omsætningsfald i første kvartal

Snap regner med indtægtsfald i første kvartal på årsbasis vil falde med to til ti pct., og indtil videre har koncernen allerede konstateret en tilbagegang på syv pct.
Foto: Lucas Jackson
Foto: Lucas Jackson
AF MARKETWIRE

Aktien i det sociale medie Snap drattede endnu en gang i forbindelse med et kvartalsregnskab. Tirsdag faldt aktien 14,3 pct. i eftermarkedet, da koncernen efter en flad udvikling i fjerde kvartal sidste år måtte se omsætningen falde i første kvartal 2023.

Snap regner med, at indtægterne i de igangværende tre måneder på årsbasis vil falde med to til ti pct., og indtil videre har koncernen i kvartalet allerede konstateret en tilbagegang på syv pct.

Meldingen kommer efter et fjerde, hvor omsætningen steg med marginale 0,1 pct. til 1,30 mia. dollar. Det var i øvrigt lige i underkanten af konsensus på 1,31 mia. dollar.

Udviklingen dækkede over en tilbagegang i Nordamerika på knap seks pct. til 880 mio. dollar, mens der i Europa var en vækst på næsten fem pct. til 219 mio. dollar. I resten af verden var den positive vækst på 28 pct. til 201 mio. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev i fjerde kvartal på 14 cent, sammenlignet med 22 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 11 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 215 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 187 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 233 mio. dollar. Her var ventet 207 mio. dollar.

I første kvartal venter koncernen, der ejer beskedtjenesten Snapchat, at nå et nul på driften.

”Taget det arbejde, vi har færdiggjort for at omprioritere vores omkostningsstruktur, i betragtning venter vi at være på vej mod breakeven i første kvartal for det justerede ebitda’s vedkommende,” hedder det i regnskabet.

I forbindelse med regnskabet for tredje kvartal skuffede Snap også, og dengang i oktober sidste år faldt aktien dagen efter med 28,1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også