BBC-journalister vil stoppe brugen af Tiktok

Medarbejdere på den britiske public service-station opfordrer deres overordnede til at droppe det sociale medie efter afsløring af overvågning af kolleger på andre nyhedsmedier.
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714
Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Efter det amerikanske medie Deadline har afdækket, at Tiktok har overvåget journalister på bl.a. Forbes og Financial Times, opfordrer journalister på den britiske DR-pendant, BBC, nu deres overordnede til at droppe brugen af det kinesisk-ejede sociale medie. Det skriver Politiken i dagens avis på baggrund af en Deadline-artikel.

BBC-medarbejderne vil ikke stå frem med navn, men ifølge Deadline er journalisterne blevet foruroligede over afsløringen og mener, at Tiktok bør ses som en sikkerhedsrisiko hos BBC. Derfor bør det heller ikke være en platform, public service-stationen anvender for at nå det britiske publikum.

I en skriftlig kommentar til kritikken har BBC meddelt, at stationen løbende holder øje med sikkerhedsforanstaltningerne og dataudleveringen med Tiktok, men at det sociale medie er en ”essentiel” del af planerne for at nå de unge borgere. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også