MediaWatch

Danmarks tech-ambassadør vil gøre internettet mindre lovløst

Casper Klynge, som er Danmarks tech-ambassadør, vil i dialog med de store tech-selskaber, så internettet bliver mere reguleret, skriver Jyllands-Posten.

Foto: Nanna Navntoft

Den danske stat er presset af, at store tech-giganter som Facebook, Google og Apple arbejder på tværs af landegrænser og arbejder inden for et felt, som er mere eller mindre lovløst, mener Danmarks tech-ambassadør, Casper Klynge.

Det skriver Jyllands-Posten.

Casper Klynge vil arbejde for, at internettet, som er den arena, tech-giganterne spiller på, bliver mindre lovløst fremover.

"På teknologiområdet er det ofte vinderen, der tager det hele. De, som klarer sig godt, får dominerende positioner globalt. Hvis det underminerer de danske skatteindtægter, kan det betyde, at vi ikke har penge til vores uddannelsessystem og sygehusvæsen. Det er vigtigt at få virksomhederne i dialog og finde en model, der virker globalt," siger Casper Klynge til Jyllands-Posten.

Tech-ambassadøren understreger, at han i de to år, han har været udsendt af Danmark, har opbygget et godt forhold til mange af de store tech-selskaber, hvilket kan hjælpe Danmark fremover.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs