MediaWatch

Venstre åbne overfor større beskatning af techgiganterne

Efter i lang tid at have blokeret for EU-lovgivning til bedre beskatning af udenlandske techgiganter åbner regeringen nu op for både et EU og et dansk indgreb overfor selskaberne.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Hos Venstre er man nu klar til at tage nye metoder i brug for it-giganter som Facebook og Google, som ikke betaler skat til fællesskabet i Europa og i særdeleshed i Danmark.

Det siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Finans.

"Jeg kan hverken som Venstre-mand eller skatteminister forsvare, at virksomheder tjener milliarder på det danske annoncemarked, uden at de tilsyneladende lægger nogle penge i skat. Samtidig er de i konkurrence med virksomheder, der lægger masser af penge i skat," siger Lauritzen.

Det er skatterater som Googles, der i 2017 kun betalte 4,2 mio. kr. i dansk skat og kun 0,03 pct. af sit overskud i EU-skat, som har vakt opsigt. Og det har fået EU Kommissionen til at kigge på muligheden for at beskatte omsætning i stedet for overskud, da det i høj grad går til statskasser uden for EU. Men forslaget blev stemt ned i marts, blandt andet på grund af dansk modstand, en modstand som Venstre nu er klar til at vende på.

Hos Google Danmark er man åben for en ny global skattemodel, som kan få skatten fordelt over flere lande.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs