MediaWatch

To profiler forlader Facebook

Efter 13 år forlader Chris Cox stillingen som produktchef hos Facebook, der også mister Whatsapp-chef. Beslutningen kommer, efter topchef i begyndelsen af marts udmeldte et skifte i Facebooks fokus mod øget privat kommunikation.

Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Wall Street Journal skriver, at to chefer forlader Facebook. Det drejer sig om produktchef Chris Cox, der af mange er blevet anset som mulig arvtager efter topchef Mark Zuckerberg, og Chris Daniels, der var chef for en af Facebooks mange undervirksomheder, kommunikationsappen Whatsapp.

Det amerikanske medie skriver, at fratrædelserne kommer, efter stifter og adm. direktør Mark Zuckerberg meldte ud, at platformen skulle øge fokus på privatliv og samtaler i private rum frem for offentlig deling af indhold, som har været Facebooks varemærke hidtil.

Chris Cox fik for 10 måneder siden ansvaret for styring og udvikling af Facebooks primære platforme, Facebook, Instagram og Whatsapp, og blev af mange anset som den mest oplagte til at overtage direktørstolen ved et eventuelt ledelsesskifte.

Fratrædelserne er frivillige, og Chris Cox udtaler i artiklen, at han besluttede at forlade Facebook for at åbne op for nye kræfter til Facebooks kursskifte.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere