MediaWatch

Facebook skærer båndene til konsulentfirma bag smædekampagne

Mark Zuckerberg afviser kendskab til, at det sociale medie skulle have samarbejdet med PR-firma, der angiveligt at brugt til at miskreditere konkurrenter. Facebooks samarbejde med firmaet er nu afbrudt.

Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Marcio Jose Sanchez

Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, nægter at have kendt til sin virksomheds samarbejde med et republikansk-orienteret PR-firma, der har ført smædekampagner mod Facebooks kritikere og rivaler. Silicon Valley-giganten har annulleret kontrakten med det Washington-baserede selskab.

Det skriver New York Times og Financial Times.

Det sociale medie Facebook er kommet i mediernes søgelys efter nyheden om, hvordan Facebook har brugt konsulentvirksomheden Definers Public Affairs til at miskreditere konkurrenter som Apple og Google og stille det sociale medies kritikere, herunder den liberale filantrop George Soros, i et dårligt lys.

Formålet var angiveligt at fjerne fokus fra Facebooks rolle i den russiske indblanding ved det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Ifølge Mark Zuckerberg har hverken han eller Facebook-chefen, Sheryl Sandberg, kendt til samarbejdet med Definers, før New York Times' artikel om sagen blev udgivet onsdag.

"Det er forkert at tro, at vi nogensinde har bedt Definers om at betale for eller skrive artikler på vegne af Facebook eller kommunikere usandheder," udtaler en af Facebooks talspersoner i en redegørelse.

Derudover har Facebook torsdag bekræftet, at virksomheden har valgt at stoppe samarbejdet med Definers.

/ritzau/FINANS

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere