MediaWatch

EU-ministre diskuterer digital nulmoms på fredag

Et forslag om nulmoms på blandt andet online nyhedsmedier er på dagsordenen i EU-regi senere på ugen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo

Fredag skal EU's finansministre diskutere et forslag, der skal bane vejen for digital nulmoms for digitale udgivelser. Det skriver Danske Medier.

Hvis forslaget bliver til virkelighed, vil det betyde, at EU's medlemslande kan pålægge samme moms på digitale udgivelser, som der er på trykte udgivelser. I Danmark er trykte aviser fritaget for moms, og forslaget vil derfor give Danmark mulighed for også at lade digitale nyhedsmedier omfatte af nulmomsen.

Netop nulmoms for digitale medier er en del af det medieforlig, som regeringen og Dansk Folkeparti i forrige uge blev enige om. Her blev det besluttet, at online nyhedsmedier skal omfattes af momsfritagelsen, "når det nødvendige EU-retsgrundlag evt. foreligger".

Indtil det kan lade sig gøre er regeringen og Dansk Folkeparti blevet enige om at oprette en pulje, der skal kompensere nyhedsmedier, og som vokser i løbet af forligsperioden til 67,6 mio. kr. i 2023. Puljens midler skal bygge bro frem til en eventuel vedtagelse af digital nulmoms. Puljens midler kan kun gives til medier, der også opfylder kriterierne for at modtage redaktionel produktionsstøtte.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs