Medieordfører om DR's nye kurs: "Den er sød musik i mine ører"

Flere af DR's politiske kritikkere roser over for Politiken mediekoncernens nye strategi, som bl.a. betyder flere programændringer og mere dansk indhold (rettet d. 24.8.).
Britt Bager (V). | Foto: Ft.dk/Steen Brogaard
Britt Bager (V). | Foto: Ft.dk/Steen Brogaard

Artiklen er rettet d. 24.8. kl. 17.12: Det er Venstres medieordfører Britt Bager, der til Politiken udtaler, at DR's strategi er som "sød musik" - og ikke kulturminister Mette Bock (LA), som det først fremgik af rubrik og artikel. MediaWatch beklager fejlen.

Det vækker begejstring blandt folketingspolitikere fra både rød og blå blok, at DR onsdag har meddelt, at mediekoncernen har lagt en ny strategi for sit fremtidige indhold.

Det skriver Politiken, som har talt med politikere fra flere partier.

"Med den nye plan imødekommer DR kritikken. Den er sød musik i mine ører," siger Venstres medieordfører Britt Bager, et parti der sammen med Dansk Folkeparti har været blandt DR's hårdeste kritikkere.

Også kulturminister Mette Bock (LA) ser kursændringen som et positivt signal, men vil også afvente konkrete udmøntning.

Som en del af den nye kurs skal der bl.a. være mere dansk indhold, skæres på det udenlandske indhold, og så skal der mere fokus på kulturstof og indholdet til unge.

Planen indebærer også, at der skal skæres 100 mio. kr. på budgettet. For at finde pengene skal der nedlægges mellem 55 og 65 stillinger, og så vil der ske en fastfrysning af lønningerne i en periode.

Hos politikere fra SF og Dansk Folkeparti høster planen ligeså roser.

Til at starte med vil DR i efteråret nedlægge 25-30 stillinger - en proces som vil fortsætte i 2018, hvor der vil ske yderligere 30-35 afskedigelser. Det samlede antal fyringer ender dermed på et sted mellem 55-65 stillinger.

Ifølge MediaWatchs oplysninger har DR åbnet for, at ansatte kan søge om en frivillig fratrædelse i den kommende uge i forbindelse med spareplanen.

DR vil skrue ned for nyhederne på nettet

Administration og støttefunktioner rammes hårdest i DR

DR Nyheder skal nedlægge 6-8 stillinger

DR skærer stillinger og ændrer programkurs

DR Nyheder skubber kræfter til fagredaktioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også