MediaWatch

TDC's tv-kunder kan fortsætte med at se Dk4

Efter politisk pres beholder tv-mastodonten den lille kanal i sin grundpakke, oplyser Dansk Folkeparti.

Billede fra "Jagtmagasinet" | Foto: PR/DK4

Der er godt nyt til de af TDC's tv-kunder, der holder af programmer som Campingmagasinet, Jagtmagasinet, Kolonihaveliv og Schlagerbox. TDC-selskabet Yousee beholder nemlig tv-kanalen DK4 som en del af sin grundpakke.

Det sker efter pres fra politisk side, oplyser Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus.

"Det er en lille, dansksproget nichekanal, der leverer public service-programmer, som DR faktisk ikke leverer, selv om de måske burde være forpligtet til det. Dk4 gør noget godt, både for tv og for det kulturelle i Danmark," siger han.

Tilbage i februar skrev Folketingets medieordførere et fælles brev til TDC med en opfordring til at beholde DK4 i grundpakken hos Yousee, der er Danmarks største tv-leverandør.

"TDC havde tænkt sig at stoppe aftalen med Dk4. Jeg tog sagen op med ministeren, og der blev skrevet et fælles brev fra Folketingets medieordførere til TDC," forklarer Morten Marinus.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs