MediaWatch

Tv-nævn afviser klage over skæv Brexit-dækning

Tilhængere af et britisk farvel til EU har fået afvist en klage over tv-kanalen ITV, som de mener har vægtet EU-tilhængeres synspunkter i dækningen op til afstemningen. 

Er EU-tilhængere som premierminister David Cameron blevet forfordelt i tv-kanalens ITV's nyhedsprogrammer? Det mener EU-skeptikerne i organisationen "Vote Leave" | Foto: Matt Durham/AP/POLFOTO

Den britiske tv-myndighed Ofcom har afvist en klage indgivet af EU-modstanderne, organiseret i gruppen Vote Leave, skriver The Guardian.

Vote Leave klagede over, at ITV's dækning havde slagvægt til fordel for dem, der kæmper for, at Storbritannien skal blive i EU både i forhold til sendetid og vinkling.

Som argument har gruppen bl.a. lavet en optælling af ITV's hoved nyhedsudsendelser mellem 6. april og 29. maj, hvor de opgjorde, at EU-tilhængerne i gruppen "Britain to stay in the European Union" fik tildelt 51 minutters sendetid mod modstandernes 39 minutter i perioden.

I sin kendelse lagde Ofcom vægt på, at upartiskhed ikke kræver en balance i "simpel matematisk sans", men en vurdering af, om begge synspunkter er tilgodeset i debatten. Afstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab finder sted om kort tid, d. 23. juni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs