MediaWatch

Tv-nævn afviser klage over skæv Brexit-dækning

Tilhængere af et britisk farvel til EU har fået afvist en klage over tv-kanalen ITV, som de mener har vægtet EU-tilhængeres synspunkter i dækningen op til afstemningen. 

Er EU-tilhængere som premierminister David Cameron blevet forfordelt i tv-kanalens ITV's nyhedsprogrammer? Det mener EU-skeptikerne i organisationen "Vote Leave" | Foto: Matt Durham/AP/POLFOTO

Den britiske tv-myndighed Ofcom har afvist en klage indgivet af EU-modstanderne, organiseret i gruppen Vote Leave, skriver The Guardian.

Vote Leave klagede over, at ITV's dækning havde slagvægt til fordel for dem, der kæmper for, at Storbritannien skal blive i EU både i forhold til sendetid og vinkling.

Som argument har gruppen bl.a. lavet en optælling af ITV's hoved nyhedsudsendelser mellem 6. april og 29. maj, hvor de opgjorde, at EU-tilhængerne i gruppen "Britain to stay in the European Union" fik tildelt 51 minutters sendetid mod modstandernes 39 minutter i perioden.

I sin kendelse lagde Ofcom vægt på, at upartiskhed ikke kræver en balance i "simpel matematisk sans", men en vurdering af, om begge synspunkter er tilgodeset i debatten. Afstemningen om Storbritanniens EU-medlemskab finder sted om kort tid, d. 23. juni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs