MediaWatch

Radio- og tv-nævnet afviser værditest af nye DR-tiltag

DR’s nye tv-apps til Apple TV og Sony Playstation skal ikke værditestes, vurderer Radio- og tv-nævnet. Afgørelsen viser, at værditest-ordningen er gjort tandløs, mener Discovery Networks.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto/Arkiv

DR TV blev før jul tilgængelig på Apple TV og Sony Playstation. Det faldt Discovery Networks så meget for brystet, at tv-selskabet opfordrede Radio- og tv-nævnet til at værditeste de to apps.

Formålet med en værditest er at vurdere, om nye tjenester fra DR påvirker konkurrencen. Første betingelse for at foretage en værditest er, at tjenesten skal være ny. Derudover skal det nye tiltag være af en sådan karakter, at DR ikke er forpligtet til at udføre opgaven i DR’s public service-kontrakt, og en værditest vurderer den nye tjenestes public service-værdi og indvirkning på andre tjenester på markedet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs