MediaWatch

MTG ruller fodboldskytset ud i weekenden

Der bliver rig mulighed for at se fodbold i den kommende weekend efter MTG's køb af rettighederne til La Liga og Serie A. Ikke alle kampe bliver med danske kommentatorer.

Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/Polfoto

Fodboldfans behøver ikke kede sig i den forestående weekend. Efter MTG har købt rettighederne til spanske La Liga og italienske Serie A, er der nemlig masser af kampe at fornøje sig med på MTG's danske TV 3-kanaler og streamingtjenesten Viaplay.

Alle kampe fra La Liga og Serie A bliver vist. Det samme gør de sædvanlige kampe fra Premier League i England, den danske Superliga og den bedste række i Frankrig, Ligue 1.

De mange kampe betyder, at flere af dem ligger oven i hinanden. Eksempelvis fløjtes seks kampe i Serie A i gang samtidig søndag kl. 15, og det fører til, at MTG må være kreative for at få kommentatorer på alle kampe.

"De bliver ikke alle sammen kommenteret med dansk kommentering. Der fordeler vi bolsjerne på tværs af vores nordiske lande. Nogle enkelte kampe bliver tilgået i Danmark med svensk kommentering og nogle enkelte med engelsk kommentering," siger Kim Mikkelsen, redaktionschef på TV 3 Sport.

Han understreger, at der vil være kommentering på alle weekendens kampe, men altså ikke på dansk for alle kampes vedkommende. Også i Sverige, Norge og Finland, hvor MTG ligeledes har sikret sig rettighederne til italiensk og spansk fodbold, bliver samtlige kampe vist i weekenden.

Kæmper fra hus til hus

Det er kun tre dage siden, at MTG sikrede sig rettighederne til La Liga og Serie A og dermed øgede sin fodboldportefølje markant. Derfor kæmper tv-koncernen i øjeblikket "fra hus til hus her de første dage for at få skruet noget sammen", siger Kim Mikkelsen.

Han fortæller, at det er ambitionen også fremover at vise alle kampene fra Spanien og Italien, men nøjagtig hvordan vil han ikke love noget om.

"Det er jo ret nyt for os. Så det er lidt svært for os at sige præcist, hvordan vi gør det de næste uger og måneder fremadrettet," siger Kim Mikkelsen.

Det er dog ikke sikkert, at MTG fremover skal stå alene med de mange fodboldkampe. For La Ligas og Serie A's vedkommende er der nemlig åbnet op for, at et andet tv-selskab kan købe en del af rettighederne.

Det samme gør sig gældende for de rettigheder til Premier Legaue, som MTG købte for to uger siden, og som træder i kraft i sommeren 2016.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs