MediaWatch

Medvirkende skændes med DR om dokumentar

DR viste tirsdag udsendelse med et par, der mistænkes for mishandle deres nyfødte tvillinger. Ifølge parrets advokat fælder DR dog dom over parret på forhånd. DR afviser.

Tirsdag aften viste DR dokumentaren ’Børnene med de blå mærker’ om parret Marc Backhausen og Sabrina Andersen, som kæmper mod myndighedernes mistanke om, at de mishandler deres tvillingepar.

Parret og deres advokat, Susanne Ipsen, mener dog, at DR fælder dommen på forhånd. Det skriver BT.dk.

DR følger fra et tidligt tidspunkt i forløbet de to forældre, der mistænkes for at lide af fænomenet Münchausen by Proxy, hvor forældre mishandler deres børn for selv at få opmærksomhed. Børne- og ungeudvalget i Hvidovre Kommune beslutter undervejs i dokumentaren, at parret kan beholde børnene, men det bliver kort efter omstødt af socialforvaltningen.

Parrets advokat Susanne Ipsen mener, at DR har ’bondefanget’ forældre og fældet dom over forældrene på forhånd, og at parret ikke længere mistænkes for Münchausen by Proxy med henvisning til et møde med forvaltningen, hvor DR ifølge hende deltog.

"DR stillede nærmest diagnosen"

”Vi ikke var ikke tilfredse med det og mente, at Sabrina blev udstillet, og vi synes, at DR nærmest stillede hende diagnosen Münchausen By Proxy,” siger Susanne Ipsen til BT.

Ifølge DR’s dokumentarchef Steen Jensen så er det ikke rigtigt, at DR har deltaget på et møde, hvor mistanken blev afblæst. Han mener heller ikke, at parret er blevet udstillet.

”Vi skal jo ikke undertrykke, at der foregår en række undersøgelser hele vejen gennem forløbet, hvor retsmedicinere og læger er overbevist om, at der foregår vold i det skjulte. Vi refererer så objektivt, som vi kan. Vi forsøger ikke at fælde en dom i den her sag,” siger han til BT.

Sag om skjult kamera i skattely-dokumentar droppet

DR forsvarer program med kontroversiel børneadvokat

"Hvor går grænsen, DR?"

"Betaler I sagsomkostninger for journalister, Berlingske?"

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Aller Media nedlægger printmagasin til unge, TV 2 Øst får ny adm. direktør, og reklame fra Liberal Alliance på TV3+ har rejst debat om politiske reklamer på tv. Få overblikket over den seneste uge i mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs