Forhandlinger med Hollywood-skuespillere er igen gået i hårdknude

Parterne i Hollywood-strejker ser ikke ud til at komme tættere på hinanden - tværtimod, skriver Wall Street Journal.
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom manuskriptforfatternes strejke i Hollywood er ovre, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at skuespillernes strejke står lige over for en afslutning. Ifølge Wall Street Journal er forhandlingerne på ny kørt fast.

Det er ellers under to uger siden, at parterne genoptog forhandlingerne i håb om at nå i mål med en aftale. Men særligt streamingtjenesterne og filmstudierne synes, at forhandlingerne har taget en uheldig drejning.

”Samtalerne bevæger os ikke længere i en produktiv retning,” lyder det ifølge Wall Street Journal fra AMPTP, der repræsenterer streamingtjenesterne og producenterne.

Forhandlingerne har bl.a. kredset om løn og rettigheder i forhold til brugen af kunstig intelligens.

Skuespillernes strejke har sammen med manuskriptforfatternes strejke sat flere produktioner i stå og forventes at sætte sine spor på filmindustrien i USA og biograferne i Danmark. Ifølge Wall Street Journal skal der indgås en aftale inden udgangen af oktober, hvis ikke det skal få konsekvenser for tv- og film-præmierer ind i det nye år.

Alene Warner Bros. Discovery har tidligere foretaget en nedjustering af sine forventninger til årets driftsresultat på mellem 2,1 og 3,5 mia. kr.

Hos de danske biografer spiller forsinkelserne af Hollywood-film, der rammer som konsekvens af strejkerne, også en stor rolle. De amerikanske film sidder typisk på omkring halvdelen af billetsalget – og det er særligt de helt store Hollywood-produktioner, der hiver mange til det store lærred. Derfor er de afgørende for omsætningen i danske biografer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også