MediaWatch

Nyt studie og ungdomspanel skal gøre DR skarpe på indhold til de unge

Mange medier har knækket nakken i forsøget på at slippe igennem nåleøjet hos den unge målgruppe. DR mener at tage et skridt i den rigtige retning med et nyt studie af de 10-25-årige. Ét ord går igen blandt de unge: "relaterbarhed" siger DR's chef for børn og unge.

DR3-programmet "99% forelsket" om Simon Makienok og Ida-Sophia Petersens parforhold har været særligt populært blandt den yngre målgruppe ifølge DR-chef Malene Birkebæk. | Foto: Cécile Smetana Baudier/DR

DR præsenterer i dag et antropologisk studie til stationens eksterne producenter, som har zoomet ind på generation Z, og skal være en del af fundamentet, hvorfra ideer til nyt indhold skal udspringe, så DR kan gøre sig selv mere relevant for den flygtige målgruppe.

Den strategiske virkelighed bag er den konkrete målsætning om, at DR skal nå 90 pct. af unge under 25 ugentligt i 2023. Tallet ligger på 88 pct. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs