MediaWatch

Kulturminister om ny medierapport: "Når streamingtjenester fylder så meget i danskernes forbrug ... er det også rimeligt, at de bidrager økonomisk"

Danskerne fortsætter med at bruge færre penge på medier generelt, og det går især ud over de traditionelle tekstmedier. Samtidig er viljen til at betale for streaming steget voldsomt. Det viser Kulturministeriets rapport "Forbrug".

Kulturminiser Joy Frederiksen, S. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

”Når streamingtjenesterne fylder så meget i danskernes forbrug og dermed i det danske marked, er det også rimeligt, at tjenesterne bidrager økonomisk til dansk indholdsproduktion. Hvordan og hvor meget tjenesterne skal bidrage, skal vi tale om i de kommende medieforhandlinger," lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse om rapporten "Forbrug", der viser danske husstandes forbrug på medierelaterede produkter.

Siden finanskrisen i 2007-2008 har danske husstande løbende reduceret udgifterne til medier. I 2019 ramte det gennemsnitlige årlige forbrug på medierelaterede poster 18.219 kr., hvilket korrigeret for prisudviklingen er det laveste siden 1994.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs