Medieforskere: DR står stærkt digitalt over for konkurrenter

Selvom medieforliget gør stort indhug i DR's økonomiske rammer, står huset stærkt digitalt - også stærkere end TV 2, mener medieforsker.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

TV 2 kan mandag fejre 30 års fødselsdag og dermed tre årtier som monopolbryder og modspil til DR. Men selvom DR står over for store nedskæringer på 20 pct. som en konsekvens af medieforliget, vil DR fortsat stå stærkt digitalt over TV 2, siger medieforskere mandag til Berlingske.

"Uanset at medierne har givet medieforligets begrænsning på DR's digitale udvikling meget opmærksomhed, har DR de facto fået grønt lys og kan give det en ekstra skalle med at ekspandere på netaktiviteter. Her er TV 2 langt bagefter. De kan ikke som andre medievirksomheder geninvestere deres overskud i digital internetteknologi," siger medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet til avisen.

Han henviser til, at TV 2 i stedet for at investere sit overskud massivt i teknologiudvikling og digital transformation lægger millionerne til side for at kunne betale de potentielle milliardbøder, som lurer på grund af de verserende retssager om bl.a. ulovlig statsstøtte.

TV 2's adm. direktør Merete Eldrup afviser dog, at retssagerne sætter TV 2 tilbage teknologisk, selvom tv-stationen også sparer op: "Har vi brug for investeringer i ny teknologi, har vi også råd til det," siger hun til Berlingske.

Også medieforsker på Københavns Universitet, Julie Mejse Münter Lassen, mener, at DR fortsat vil være en stærk spiller på nettet uagtet besparelserne – bl.a. fordi DR3 og DR Ultra lukkes som flow-kanaler, udvikles til rene netkanaler og ikke kræver særskilt abonnement som TV 2 Play.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også