MediaWatch

Ny DR-formand: "Jeg synes nærmest, det er en borgerpligt at sige ja tak"

Marianne Bedsted vil tage erfaringer fra både kultur- og erhvervslivet med sig ind i DR's bestyrelseslokale, når hun fra årsskiftet bliver formand. Hun kalder det "en ære" at blive tilbudt posten.

Marianne Bedsted bliver formand for DR's bestyrelse fra årsskiftet. | Foto: Ritzau Scanpix/Kim Haugaard

Det bliver en kvinde med erfaring fra både kultur- og erhvervslivet, der fra årsskiftet sætter sig i formandsstolen i DR's bestyrelse.

Det står klart, efter Marianne Bedsted tidligere på dagen blev præsenteret som ny DR-bestyrelsesformand. Hun arbejder til dagligt i en direktørstilling hos Salling Group, det tidligere Dansk Supermarked. Derudover har hun blandt andet været direktør for Musikhuset Aarhus, ligesom hun sidder i flere bestyrelser for kulturinstitutioner, heriblandt Den Jyske Opera, som hun er formand for.

Marianne Bedsted, der afløser DR's formand siden 2008, Michael Christiansen, har taget imod formandshvervet med glæde.

"Jeg har sagt ja tak, fordi jeg synes, det er en ære at blive tilbudt posten. Det skete først for ganske nylig, og jeg behøvede ikke alverdens betænkningstid. Det kan måske lyde lidt gammeldags, men jeg synes nærmest, det er en borgerpligt at sige ja tak. Hvis nogen mener, at jeg kan gøre en forskel for DR og for dansk public service, så stiller jeg mig selvfølgelig til rådighed. Og så er det fagligt og personligt en drønspændende udfordring. Medielandskabet og medieforbruget ændrer sig markant i de her år, og den udvikling vil jeg gerne være med til at præge," siger den kommende DR-formand.

"Besparelseskravet er et grundvilkår"

Marianne Bedsted stiller sig i spidsen for et DR, der står over for en ny økonomisk virkelighed. Regeringen og Dansk Folkeparti besluttede i foråret, at DR's økonomiske ramme skal beskæres med 20 pct. I øjeblikket forhandles der om DR's public service-kontrakt, der sætter de nærmere rammer for DR's virke.

Den virkelighed afskrækker ikke den kommende formand.

"Besparelseskravet er et grundvilkår, som jeg allerede kender, før jeg tiltræder. Så det indretter jeg mig efter. Og jeg ved, at der er blevet arbejdet rigtig meget med det i den nuværende bestyrelse sammen med DR’s ledelse. Det er et arbejde, der er i gang," siger Marianne Bedsted.

Hun tiltræder som nævnt ved årsskiftet, men allerede i efteråret vil hun følge den nuværende bestyrelsesarbejde. Hun får imidlertid ingen indflydelse på DR, inden hun formelt tiltræder.

"Jeg har ingen formel indflydelse inden 1. januar. Grunden til, at jeg deltager i møderne i løbet af efteråret, er, at jeg vil sætte mig ind i stoffet og får al den information og indsigt, som jeg overhovedet kan," siger Marianne Bedsted.

Erfaring fra to fronter

Den nye formand kommer med erfaring fra både kultur og erhverv. Og hun vil trække på erfaringer fra begge sfærer i hvervet som DR-formand.

"Jeg tror, at dét, at jeg har været inden for både kultur- og erhvervslivet hele mit liv, er noget af det, der vil spille ind. Og det vil jeg tage med mig. Jeg har erfaring med både drift af kulturinstitutioner og kommercielle erhvervsvirksomheder og med bestyrelsesarbejde fra kulturlivet," siger Marianne Bedsted.

Hun bor i Aarhus, og dermed skifter formandsposten geografisk set fra Østdanmark til Vestdanmark. Det vil dog ikke få nogen betydning, mener Marianne Bedsted.

"Mit geografiske udgangspunkt kommer ikke til at spille den store rolle. Jeg er blevet valgt ud fra mine kompetencer inden for kultur og erhverv. Jeg bor selvfølgelig i Aarhus og synes, det er vigtigt, at DR er for hele landet. Men ellers har jeg ikke gjort mig nogle specielle tanker om det," siger hun.

Michael Christiansen skal på hårdt arbejde inden DR-exit

Her er DR's nye bestyrelsesformand 

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs