Kulturministeren sætter DAB-udbud på hold

Sendetilladelser til DAB blok3 fordeles først, når en ny revision af køreplanen for digital radio er på plads. Det er kulturministeren selv, der har bedt om et timeout.
Foto: Mik Eskestad/Polfoto
Foto: Mik Eskestad/Polfoto

Radio- og tv-nævnet udsætter afgørelsen om tildeling af sendetilladelser til DAB blok3, der skal rumme mange nye regionale DAB-radioer. 

De skulle være tildelt den 1. maj.

Sendetilladelserne fordeles først, når der er truffet en politisk beslutning om en ny revision af køreplanen for digital radio. Udskydelsen sker på anmodning fra kulturministeren selv, skriver nævnet.

Der er 27 forskellige selskaber, der har søgt hele 90 regionale sendetilladelser, fordelt på 12 regionale områder.

Signalet til mediemarkedet er, at politikerne har lyttet til en ulmende skepsis fra både DR, Discovery Networks og andre aktører, og nu vil gentænke DAB-køreplanen fra 2013 endnu en gang.

Det kan ikke afvises, at en ny meget DAB-skeptisk rapport fra den svenske Post- og Telestyrelsen har medvirket til, at ministeriet nu tilsyneladende tager et timeout.

Medieordførerne har i 2-3 måneder måtte lægge øre til fornyet tøven og kritik af ambitionerne om videreudvikling af DAB. Også fra DR, der er er politisk forpligtet til at drive udrulningen, men klart ønsker fornyede overvejelse af, hvor meget Danmark bør satse på digital broadcast radio - DAB.

Centralt for diskussionen er en planlagt markedsundersøgelse, som skal foretages i 2015, og kaste nyt lys over udviklingen på radiomarkedet. Markedsundersøgelsen var oprindelig programsat til ultimo 2015, men både DR og Discovery ønsker den foretaget snarest.

Rørbye Rønn: Usikkerhed om FM-sluk er problem for DR

DR og Venstre gør fælles front om digital radio

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også