DR-direktør forsvarer ansættelse af ny P3-chef

”DR har ikke bestemte politiske eller værdimæssige intentioner, den påstand er frit forankret i den blå luft,” lyder det fra DR-direktør Henrik Bo Nielsen, efter ny P3-chefs udtalelser har skabt debat.
Henrik Bo Nielsen understreger, at valg af ny redaktionschef på P3 er sket på baggrund af hendes kompetencer - ikke hendes woke holdninger. | Foto: Katrine Hørup Noer/Ritzau Scanpix
Henrik Bo Nielsen understreger, at valg af ny redaktionschef på P3 er sket på baggrund af hendes kompetencer - ikke hendes woke holdninger. | Foto: Katrine Hørup Noer/Ritzau Scanpix

Ansættelsen af Isabella Hindkjær som ny redaktionschef på P3 er sket på baggrund af hendes ”åbenlyse talent”, ikke fordi DR nu vil lægge en mere aktivistisk linje og fremstå mere woke for de unge. Det er meldingen fra DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i et indlæg i Berlingske.

”DR har ikke bestemte politiske eller værdimæssige intentioner, den påstand er frit forankret i den blå luft. P3 skal, som det øvrige DR, levere ordentlig og faglig kompetent journalistik og leve op til den samme alsidighed på tværs af platforme og kanaler i morgen, som P3 skulle i går. Det sker på P3 med tydeligt blik for målgruppen, og det sker på de unges præmsisser, ellers gider de ganske enkelt ikke deltage,” skriver Henrik Bo Nielsen bl.a. i sin kommentar.

Her understreger han også, at valget af den nye P3-chef er sket på baggrund af hendes kompetencer, erfaringer og leverede resultater.

DR-direktørens kommentar falder, efter der i februar opstod debat om den nye P3-chef. Det skete, fordi Isabella Hindjær i et interview med mediet Kontrast, efter hun havde deltaget i Clement Kjærsgaards radioprogram Akkurat, gav udtryk for, at medier i deres henvendelse til nye mediebrugere skulle forstå, at medier ikke længere kan kalde sig objektive formidlere af sandheden ved først at spørge den ene kilde og så den den anden. 

Siden har et bestyrelsesmedlem i DR udtrykt bekymring over den nye P3-chefs udtalelser, og i sidste uge skrev ph.d. og historiker Christian Egander Skov, at DR skulle have ansat Isabella Hindkjær på grund af hendes woke holdninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også