MediaWatch

Spillesteder og musikere opfordrer til at bevare P8 Jazz

Jazzspillesteder og jazzmusikere vil have kulturministeren på banen og håber, at DR's jazzradiokanal, der efter planen lukker ved årsskiftet, kan bestå.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

12 jazzspillesteder og 12 jazzmusikere opfordrer kulturminister Joy Mogensen (S) til at se på fremtiden for P8 Jazz. Det sker i et åbent brev i Politiken.

DR's jazzradiokanal står til at lukke ved udgangen af 2019. Det sker som et led i de besparelser på i alt 420 mio. kr. frem mod 2021, som DR præsenterede sidste efterår. Men de i alt 24 musikere og spillesteder håber, at der kanalen har en fremtid.

"Socialdemokratiet lovede før valget, at et regeringsskifte ville medføre, at medieforliget skulle genforhandles. Vi er mange, der ser frem til, at det sker. Ikke mindst håber vi, at den massive nedskæring på DR bliver droppet, og at P8 Jazz vil bestå. For kan man have public service, som alle betaler til, og samtidig skære en så væsentlig musikgenre ud af ligningen? Hvor er mangfoldigheden henne," skriver de 12 jazzspillesteder og de 12 jazzmusikere i det åbne brev i Politiken.

Ud over P8 Jazz er det planen, at P6 Beat og P7 Mix lukkes ved årsskiftet. Også tre tv-flow-kanaler vil blive lagt ned. Det drejer sig om DR3, DR Ultra og DRK, hvis indhold i et vist omfang vil leve videre på DR2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs