MediaWatch

Modemilliardær lægger 34 millioner i Lix

Anders Holch Povlsen har betalt tocifret millionbeløb for at købe sig ind i bogplatformen.

Anders Holch Povlsen. | Foto: /ritzau/BESTSELLER A/S/PR FOTO

Anders Holch Povlsen, én af de rigeste danskere, har investeret i bogplatformen Lix gennem sit investeringsselskab Brightfolk, kunne MediaWatch berette i sidste uge. Over for Børsen sætter stifter og direktør for Lix Technologies, Camilla Hessellund, beløb på rigmandens investering.

For en ejerandel på mellem 25 og 33,2 pct. af virksomheden har Anders Holch Povlsen betalt 34 mio. kr., oplyser Camilla Hessellund til Børsen. Den pris værdisætter det to år gamle selskab til mindst 100 mio. kr.

Direktøren fortæller videre, at Brightfolk og Anders Holch Povlsen selv tog den første kontakt.

"Det er helt vildt stort, at de vælger at gå ind på så tidligt et tidspunkt. Vi mangler stadig meget. Jeg var ret spændt, da de kontaktede mig," siger Camilla Hessellund til Børsen.

Brightfolk forklarede selv investeringen i platformen, der har fokus på undervisningsmarkedet og tilbyder studiebøger, sådan her i sidste uge:

"Brightfolk A/S har valgt at investere i Lix, idet vi mener, at det er en spændende virksomhed med stort udviklingspotentiale og ikke mindst dedikerede founders og medarbejdere. Vi har ikke opnået bestemmende indflydelse," skrev Lise Kaae, adm. direktør i Heartland, der ejer Brightfolk, i en kommentar til MediaWatch.

Camilla Hessellund sidder fortsat på den største ejerandel i Lix. Ejerkredsen tæller desuden bl.a. North Media og Lix' medstifter Kasper Enggaard Krog. Selskabet, der har hjemme i Aarhus, beskæftiger 17 fuldtidsansatte og har mere end 400.000 digitale titler på lager ifølge selskabet.

Modemilliardær køber sig ind i dansk bogplatform 

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs