MediaWatch

Kritikere undrer sig over Forfatterskolens fyring af rektor

Forfatterskolens bestyrelse modtager kritik fra flere steder i branchen for at have fyret skolens rektor. Kritikerne mener, at grundlaget for fyringen udefra set ikke ligner meget andet end 55 forfatteres bekymring over skolens kultur.

Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Fredag eftermiddag meddelte Forfatterskolens bestyrelsesformand, Bodil Marie Stavning Thomsen, på Facebook, at skolens rektor gennem de seneste tre år, Jeppe Brixvold, var blevet fyret, og at skolen opretter en whistleblowerordning, hvor enhver kan fortælle om uacceptabel adfærd fra nuværende eller tidligere ansatte på skolen.

Reaktionen kom, efter at 55 forfattere har underskrevet et fælles brev til Forfatterskolens bestyrelsen, hvori de beder bestyrelsen om at undersøge forholdene på skolen.

Ifølge formanden for Dansk Forfatterforening, Morten Visby, var det dog en lidt dratisk beslutning at fyre rektor Jeppe Brixvold. Det siger han til Politiken. Han forstår ikke, hvordan en opfordring om at undersøge kulturen har ledt til, at rektor Jeppe Brixvold blev fyret.

"Det virker, som om der er noget af et spring fra det ene til det andet. Man kunne jo også have givet rektoren pålæg om at få ændret i kulturen. Eller man kunne have meddelt, at man nu ville sætte en undersøgelse i gang. Det ville umiddelbart virke som et mere naturligt første skridt, men jeg kender ikke de nærmere bevæggrunde for fyringen," siger Morten Visby til avisen.

Han understreger samtidig, at han ikke selv har læst brevet, der blev sendt til skolens bestyrelse, eller kender til hele baggrunden for fyringen.

Jeppe Brixvold har ikke ønsket at medvirke i Politikens artikel, men har tidligere sagt, at han ikke er enig i skolens argument for at opsige ham. Bestyrelsesformand Bodil Marie Stavning Thomsen ønsker ikke at oplyse til Politiken, om Jeppe Brixvold var blevet fyret, hvis bestyrelsen ikke havde modtaget brevet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs