MediaWatch

Fyns Amts Avis kritiserer TV 2 Fyn for sen forelæggelse

I et indslag på TV 2 Fyn blev Fyns Amts Avis beskyldt for at have brudt en aftale, men kom først til orde senere. "Uhørt," kalder chefredaktør forløbet, mens TV 2 Fyn peger på, at avisen ikke var vinklen.

Foto: Screenshot

To fynske medier er kommet på kant efter et indslag på TV 2 Fyn, skriver fagbladet Journalisten. Onsdag bragte TV 2 Fyn et nyhedsindslag om, at Ærø Kommune er gået til politiet i håbet om at få afsløret, hvem der har lækket en række fortrolige oplysninger til Fyns Amts Avis om en ny elfærge mellem Svendborg og Ærø.

I indslaget lod borgmesteren på øen også forstå, at han mente, at Fyns Amts Avis havde brudt en aftale om ikke at offentliggøre oplysninger om projektet, før det var forhandlet på plads. Den påstand fik Fyns Amts Avis ikke forelagt og mulighed for at kommentere i indslaget. Det skete først senere, og det falder chefredaktør Carsten Olsen for brystet.

"Det er fuldstændig uhørt. Der er tale om meget grove anklager mod Fyns Amts Avis, som sår tvivl om både vores troværdighed, vores journalistik og vores måde at håndtere kilderne på. Det skal vi selvfølgelig have mulighed for at kommentere," siger chefredaktør på Fyns Amts Avis Carsten Olsen, til Journalisten.

Han afviser samtidig, at den omtalte aftale med borgmesteren har eksisteret.

Hos TV 2 Fyn medgiver adm. direktør og chefredaktør Esben Seerup, at det havde været bedst at forelægge udtalelserne for avisen med det samme, men siger, at hovedvinklen var politianmeldelsen, ikke Fyns Amts Avis.  

”I den ideelle verden kommer man selvfølgelig hele vejen rundt og får samtlige aktører med i første version af en historie, før man publicerer. Det gør man muligvis i en medievirksomhed med en langsommere udgivelsesfrekvens end her i huset. Vi arbejder med versioneringer, og det var vigtigt for os at komme ud med første version så hurtigt som muligt i aftes,” siger Esben Seerup til fagbladet.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs