MediaWatch

Fyringsrunde i North Media rammer fire journalister

Tre weekendaviser i North Media bliver lukket og op til 15 stillinger nedlægges - fire af dem rammer redaktionen. Folk er rystede, siger tillidsmand.

PR/North Media
Foto: PR/North MediaPR/North Media

Fire journalister mister deres job i forbindelse med North Medias beslutning om at lukke koncernens sidste weekendaviser, som blev meddelt ud i går. Det oplyser North Media Avisers tillidsmand til Journalisten.

I alt vil avislukningerne koste mellem 10 og 15 stillinger, ifølge North Medias ledelse.

Fyringsrunden er den anden på syv uger, og det går ifølge redaktionel tillidsrepræsentant Bo Børresen ud over tilværelsen i avishuset.

"Folk er rystede. Igen tænker vi, hvor længe ledelsen kan blive ved med at skære. Vi har brug for at komme til at tro på fremtiden igen. Vi føler, at vi står på en tømmerflåde, hvor der gang på gang bliver fjernet et bræt," siger tillidsmanden til Journalisten.

De resterende stillinger, der skal nedlægges i denne omgang, er ikke medlemmer af Journalistforbundet, men skal findes på tværs af de kommercielle og administrative afdelinger.

"Det er naturligvis beklageligt at måtte sige farvel til mange dygtige medarbejdere, men det er desværre en nødvendig del af arbejdet med at få skabt en langsigtet kommercielt attraktiv platform, der skal sikre den fremadrettede rentabilitet. Planen påvirker aktiviteterne i hovedstaden og i Helsingør, da der lukkes weekendudgaver, og samtidig øges det digitale fokus begge steder," udtalte Gorm Wesing Flyvholm, adm. direktør for North Media Aviser, i gårsdagens pressemeddelelse, hvor lukningen af de tre weekendaviser blev meddelt.

Udmeldingen kommer kort efter, at North Media Aviser i april lukkede fire af hovedstadens weekendaviser, og resulterer som sagt i, at koncernen ikke har nogen weekendudgaver tilbage. Man vil i stedet koncentrere sig om én ugentlig udgivelse midt på ugen. North Media Aviser har ni ugeaviser tilbage i hovedstadsområdet.

North Media lukker tre weekendaviser - nedlægger op til 15 stillinger

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere