Partier vil sætte skub i arbejdet med ny postlov

Det haster med at få sat gang i forhandlinger om en ny postlov, mener flere politiske partier, der savner handling fra transportministeren. 
Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Der er bred politisk enighed om, at der er behov for en ny postlov, men flere partier savner handling fra den ansvarlige på området, transportminister Hans Christian Schmidt. Det skriver Finans.

”Det er underligt, at der ikke er sket noget. Vi har trods alt Post Danmark og en række andre virksomheder, som vi skal tage hensyn til i forhold til at finde en løsning i år, så jeg undrer mig over, at der ikke er sket noget fra ministerens side,” siger postordfører hos Socialdemokraterne Christian Rabjerg Madsen.

Senest mødtes partiernes postordførere med transportministeren om sagen i december sidste år. Socialdemokraternes opfordring til handling møder opbakning fra Radikale og Dansk Folkeparti, der ligeledes vil sætte skub i forhandlingerne om en ny postlov.

Den skal bl.a. se nærmere på den såkaldte befordringspligt, som forpligter Post Danmark til at levere post over hele landet, seks dage om ugen. Ordningen, der skal sikre, at yderområder kan få breve og pakker bragt ud til samme pris som i byområder, har bl.a. mødt hård kritik fra FK Distribution, der er ejet af Søndagsavisens udgiver, North Media.

"Befordringspligten bør reduceres dramatisk. Markedet kan sagtens løse opgaven. Og hvis Post Danmark mener, de skal have tilskud på grund af befordringspligten, så skal man da ikke have en pligt der, hvor den ikke er nødvendig," udtalte Mads Dahl Andersen, adm. direktør i FK Distribution til Børsen sidste år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også