Svensk 3G-model forbillede for EU

MediaWatch

Årsagen er de meget store omkostninger som 3G-auktionerne har ført med sig. Ifølge ComputerSweden kan konsekvensen af de meget forskelligartede mobil-auktioner blive, at Sverige skattesubventionerer mobilkonsumenterne i Tyskland og England. De lande som har solgt UMTS-licenserne dyrt, har selvsagt fået store indtægter, mens de lande som har været rimelige ender med at subventionere de dyre lande.

Den svenske erhvervsminister Björn Rosengren mener, at der med multinationale operatører indirekte sker en skatteoverføringer landene imellem. Visse lande tiltrækker sig hundreder af milliarder kroner. Fordi det skaber friktion EU-landene imellem, kommer emnet nu også ved EU-topmødet i juni. IT-kommissæren Erkki Liikanen har allerede tilkendegivet, at Sverige har nogle interessante løsninger med hensyn til UMTS-implementeringens høje initial-omkostninger.

Ifølge Liikanen er det nødvendigt med ensartede EU-bestemmelser angående frekvensfordelingen fremover. Liikanen gør dog også opmærksom på, at man teleoperatørerne ikke kan komme og kræve de penge tilbage som de måske har betalt for meget. Han mener dog også, at der kollektivt er begået en fejlbedømmelse af UMTS-licensernes værdi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også