MediaWatch

Svensk 3G-model forbillede for EU

Årsagen er de meget store omkostninger som 3G-auktionerne har ført med sig. Ifølge ComputerSweden kan konsekvensen af de meget forskelligartede mobil-auktioner blive, at Sverige skattesubventionerer mobilkonsumenterne i Tyskland og England. De lande som har solgt UMTS-licenserne dyrt, har selvsagt fået store indtægter, mens de lande som har været rimelige ender med at subventionere de dyre lande.

Den svenske erhvervsminister Björn Rosengren mener, at der med multinationale operatører indirekte sker en skatteoverføringer landene imellem. Visse lande tiltrækker sig hundreder af milliarder kroner. Fordi det skaber friktion EU-landene imellem, kommer emnet nu også ved EU-topmødet i juni. IT-kommissæren Erkki Liikanen har allerede tilkendegivet, at Sverige har nogle interessante løsninger med hensyn til UMTS-implementeringens høje initial-omkostninger.

Ifølge Liikanen er det nødvendigt med ensartede EU-bestemmelser angående frekvensfordelingen fremover. Liikanen gør dog også opmærksom på, at man teleoperatørerne ikke kan komme og kræve de penge tilbage som de måske har betalt for meget. Han mener dog også, at der kollektivt er begået en fejlbedømmelse af UMTS-licensernes værdi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs