Svenskere: TDC er et småforetagende

MediaWatch

Ifølge de analytikere svenske Ekonomi24 har talt med, kan et kommende Nordic Telecom blive både en ny dynamisk operatør eller et forstørret Telia som forsvarer sig med næb og kløer i Norden.

Således karakteriseres usikkerheden at være stor omkring finske Sonera og danske TDC's investeringer i 3G-licenser. Udover fem 3G-licenser i Belgien, Holland, Østrig, Polen og Schweiz har TDC (tidligere Tele Danmark) 20 forskellige virksomheder i 12 europæiske lande.

Sonera er tilsvarende tynget af i Tyskland at have købt en 3G-licens for dyrt. Af samme årsag er Sonera-aktien dykket fra en top-notering på 90 euro til dagens knap 11 euro. Sonera har også problemer med tyrkiske Turkcell grundet Tyrkiets valutakrise.

Analytikere som Stefan Olsson, Fischer, mener at en fusion er en kompleks affære med mange spørgsmålstegn. "Spørgsmålet er, hvordan de forskellige selskaber skal vurderes, hvilken part, der skal blive den dominerende og hvordan at bestyrelse og direktion skal sammensættes".

Olsson mener at TDC er det svageste led i trioen, og derfor ikke har meget at komme med i en magt-diskussion. Herudover kommer muligheden for, at EU's konkurrencemyndigheder efterfølgende blokerer fusionen.

Analytiker Håkan Persson, Aragon, mener at sandsynligheden for, at norske Telenor ender op i samarbejdet er ret lille.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også