MediaWatch

13 millioner nordboere på nettet

Det viser en ny analyse fra Nielsen//NetRatings.

Finland har den stærkeste vækst i antallet af hjemmesurfere, med en stigning på hele tyve procent siden august sidste år. Det svarer til over 325.000 nye hjemmesurfere. Norge havde den laveste vækst i Norden. Her steg antallet af hjemmesurfere 'kun' med seks procent, eller 132.000 personer.

Tilsvarende tal for Sverige var 727.000 nye hjemmesurfere (13 procents vækst) og for Danmark 305.000 (11,8 procents vækst).

Nielsen//NetRatings april-måling viser, at Finland har næsten to millioner hjemmesurfere, Danmark har 2,9 millioner, Sverige har 5,5 millioner og Norge har 2,35 millioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs