MediaWatch

XP Office ikke nok til at øge salget

Ifølge de analytikere Blomberg har talt med, vil XP Office ikke være nok til at det vigende PC-salg pludselig begynder at stige. Tværtimod vil Office-brugere, der mærker de ligeledes vigende konjunkturer, være tilbøjelige til at holde fast ved en eksisterende løsning.

Prognoserne skal ses i sammenhæng med at Microsoft henter mere end en tredjedel af sin årlige omsætning på omkring 25 milliarder dollars fra Office-pakkerne. Ikke overraskende har Microsoft nægtet at udtale sig om salgsforventningerne til den nye pakke.

PC-industrien sætter i stedet for XP Office deres forhåbninger til styresystemet Windows XP, der lanceres den 25. oktober.

Udover nemmere adgang til fælles projekter udmærker XP Office-pakken sig gennem tale-gengivelses-funktioner. Det nye produkt har også en egenskab kaldet "smart-tags". Hvis man eksempelvis indtaster et firmanavn, vil en menu, der vil kunne lede brugeren til finansielle data, dukke op.

Skønt markedet vil være tilbageholdende, tror analytikeren Kenn Smiley, Giga Information Group, at flere end halvdelen af erhvervskunderne vil tilegne sig XP Office det første år af produktets levetid. Smiley siger, at hvor omkring 40 procent af de aktuelle amerikanske Office-brugere bruger Office 2000, bruger flere end halvdelen Office 97, mens fem til ti procent stadig anvender Office 95.

Ifølge Smiley arbejder Microsoft på at tage 30 procent mere for Office XP fra de erhvervskunder, der ikke har opgraderet inden 1. oktober.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs