MediaWatch

Nyrup afvisende overfor Finn Helmer

Efter at superiværksætteren Finn Helmer i sidste uge rettede en skarp kritik mod regeringens nye skatteregler, har statsministeren ifølge Berlingske Tidende taget til genmæle overfor den succesrige erhvervsmand. Nyrup mener, med henvisning til den vulgære rigdom i Moskva, at man ikke skaber dynamik i et samfund ved at hælde guld ud over hovederne på folk.

Helmer, der byggede Giga op fra grunden og senere afhændede chip-producenten til Intel for ti milliarder kroner, mener med sigte på Nyrup, at der er for meget misundelse i Danmark. Folk betaler i forvejen skat af en normal løn.

Ifølge Finn Helmer, der kender til aktieoptioner fra USA, vil de formuer IT-virksomhedernes dygtige medarbejdere skaber gennem aktieoptioner og warrants bliver geninvesteret i nye iværksættervirksomheder. Hvis opstarten af en ny virksomhed går galt, får medarbejderne intet ud af deres aktieoptioner.

Poul Nyrup er ifølge Berlingske ikke ked af, at Finn Helmer og andre rejser til USA for at starte nyt. Finn Helmer mener dog, at der ville have været et minus på ti milliarder kroner på betalingsbalancen, hvis han ikke var blevet hjemme og havde udviklet Giga.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs