Sonofon overhaler indenom

MediaWatch

Ifølge Berlingske Tidende har Sonofons koncerndirektør Ulrik Bülow allerede lovet, at 95 procent af den danske befolkning i sommeren 2001 vil kunne få adgang til hurtigere Internet-forbindelser via det radiobaserede datanetværk FWA (Fixed Wireless Acces).

TDC har tidligere garanteret 95 procents dækning. Men først fra 2002. Til gengæld anvender TDC den såkaldte ADSL-teknik med jordbaserede kabler. I Modsætning til Sonofon, der garanterede en fast båndbredde, tør TDC dog på linie med andre ADSL-udbydere ikke garantere en fast båndbredde.

Sonofon mener nu at kunne udbyde FWA-grejet - et modem og en lille antenne - til en konkurrencedygtig pris. Selve oprettelsen er gratis, mens det nødvendige udstyr kan fås for 350 kr. månedligt. FWA er imidlertid også omkring fem gange hurtigere end et 56 Kb-modem.

For Sonofon er leveringstiden et konkurrenceparameter. I modsætning til de 20-60 arbejdsdage konkurrenterne regner med, kan Sonofon nogle gange få en forbindelse op at stå på få dage. Det nye Sonofon-netværk har herudover en mulig anvendelse til fastnet og mobiltelefoni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også