Sonofon overhaler indenom

MediaWatch

Ifølge Berlingske Tidende har Sonofons koncerndirektør Ulrik Bülow allerede lovet, at 95 procent af den danske befolkning i sommeren 2001 vil kunne få adgang til hurtigere Internet-forbindelser via det radiobaserede datanetværk FWA (Fixed Wireless Acces).

TDC har tidligere garanteret 95 procents dækning. Men først fra 2002. Til gengæld anvender TDC den såkaldte ADSL-teknik med jordbaserede kabler. I Modsætning til Sonofon, der garanterede en fast båndbredde, tør TDC dog på linie med andre ADSL-udbydere ikke garantere en fast båndbredde.

Sonofon mener nu at kunne udbyde FWA-grejet - et modem og en lille antenne - til en konkurrencedygtig pris. Selve oprettelsen er gratis, mens det nødvendige udstyr kan fås for 350 kr. månedligt. FWA er imidlertid også omkring fem gange hurtigere end et 56 Kb-modem.

For Sonofon er leveringstiden et konkurrenceparameter. I modsætning til de 20-60 arbejdsdage konkurrenterne regner med, kan Sonofon nogle gange få en forbindelse op at stå på få dage. Det nye Sonofon-netværk har herudover en mulig anvendelse til fastnet og mobiltelefoni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også