MediaWatch

Sonofon overhaler indenom

Ifølge Berlingske Tidende har Sonofons koncerndirektør Ulrik Bülow allerede lovet, at 95 procent af den danske befolkning i sommeren 2001 vil kunne få adgang til hurtigere Internet-forbindelser via det radiobaserede datanetværk FWA (Fixed Wireless Acces).

TDC har tidligere garanteret 95 procents dækning. Men først fra 2002. Til gengæld anvender TDC den såkaldte ADSL-teknik med jordbaserede kabler. I Modsætning til Sonofon, der garanterede en fast båndbredde, tør TDC dog på linie med andre ADSL-udbydere ikke garantere en fast båndbredde.

Sonofon mener nu at kunne udbyde FWA-grejet - et modem og en lille antenne - til en konkurrencedygtig pris. Selve oprettelsen er gratis, mens det nødvendige udstyr kan fås for 350 kr. månedligt. FWA er imidlertid også omkring fem gange hurtigere end et 56 Kb-modem.

For Sonofon er leveringstiden et konkurrenceparameter. I modsætning til de 20-60 arbejdsdage konkurrenterne regner med, kan Sonofon nogle gange få en forbindelse op at stå på få dage. Det nye Sonofon-netværk har herudover en mulig anvendelse til fastnet og mobiltelefoni.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs