MediaWatch

Swisscom scorer på mobil

Større effektivitet og mere trafik har ført til en forbedring af Swisscoms operative fortjeneste før EBITDA på 5,7 procent eller 1,21 milliarder schweizer-francs.

Analytikere havde nok forventet en fremgang på Swisscoms kerneområde, men er blevet overrasket over gevinsterne fra Swisscom Mobile og datterselskabet Debitel.

Swisscom regner selv med en let omsætningsstigning samt en væsentlig forbedret profit gennem resten af 2001. Tabet af markedsandele på hjemmemarkedet til bl.a. TDC-kontrollerede konkurrenter er reduceret. Swisscom regner dog med, at Fixcom-Retail og Networks grundet konkurrencesituationen stadig vil være under pres. Af samme årsag planlægger Swisscom i nævnte forretningsområder snarlige prissænkninger.

Indenfor mobil-området steg omsætningen til 959 millioner schweizer-francs. Debitel nåede op på 947 millioner schweizer-francs og hos Fixcom Retail og Network var de tilsvarende tal 1.313 millioner schweizer-francs.

Swisscom Mobile har nu 1.98 million abonnenter samt 1.33 millioner, der benytter taletidskort. Grundet en høj markedspenetration forventer Swisscom dog, at væksten vil løje af i dette område. Debitel kan alene opvise 9,25 millioner abonnenter.

Swisscom har i løbet af kvartalet reduceret sine fuldtidsstillinger med omkring 1.000 til 20.274 ansatte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs