MediaWatch

Silicon Valley søger bestyrelse

Mange af dem, der kan noget, tænker mest af alt på at komme videre i en ny karriere. Ifølge Handelsblatt har der i de sidste tre uger været en vild flugt af beslutningstagere fra forskellige Internet-virksomheder.

Først forlod Tim Koogle Yahoo. Så fulgte Keith Krach fra B2B-softwareproducenten Ariba, Sanjiv Sidhu fra rivalen I2, George Shaheen fra online-distibutøren Webvan, Jeff Dachis fra Web-konsulentfirmaet Razorfish og George Bell fra Internet-udbyderen Exicite@Home.

Når der er sket en lederflugt, skyldes det også, at bøvlet med at få dot.com-virksomhederne til at makke ret ikke bliver belønnet med bonus eller gyldne håndtryk. I denne sammenhæng anses aktieoptioner mere som trøstpræmier end som hovedgevinster. Derfor holder kvalificerede kandidater sig tilbage fra at søge chefposterne. Således stod chef-posten hos Covisint i 14 måneder ubesat. Excite@Home måtte søge i seks måneder, inden de fandt en efterfølger til Bell.

Fra analytikerne lyder der nu kritik af, at de nye chefer for Yahoo og Covisint og Excite@Home mangler erfaring. Der er brug for de bedste hjerner, hvis investorerne skal overbevises om, at det er til nytte at investere i Internet-virksomhederne – mener Handelsblatt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs