Silicon Valley søger bestyrelse

MediaWatch

Mange af dem, der kan noget, tænker mest af alt på at komme videre i en ny karriere. Ifølge Handelsblatt har der i de sidste tre uger været en vild flugt af beslutningstagere fra forskellige Internet-virksomheder.

Først forlod Tim Koogle Yahoo. Så fulgte Keith Krach fra B2B-softwareproducenten Ariba, Sanjiv Sidhu fra rivalen I2, George Shaheen fra online-distibutøren Webvan, Jeff Dachis fra Web-konsulentfirmaet Razorfish og George Bell fra Internet-udbyderen Exicite@Home.

Når der er sket en lederflugt, skyldes det også, at bøvlet med at få dot.com-virksomhederne til at makke ret ikke bliver belønnet med bonus eller gyldne håndtryk. I denne sammenhæng anses aktieoptioner mere som trøstpræmier end som hovedgevinster. Derfor holder kvalificerede kandidater sig tilbage fra at søge chefposterne. Således stod chef-posten hos Covisint i 14 måneder ubesat. Excite@Home måtte søge i seks måneder, inden de fandt en efterfølger til Bell.

Fra analytikerne lyder der nu kritik af, at de nye chefer for Yahoo og Covisint og Excite@Home mangler erfaring. Der er brug for de bedste hjerner, hvis investorerne skal overbevises om, at det er til nytte at investere i Internet-virksomhederne – mener Handelsblatt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også